Produkty
Novinky
15.2.2022

Novinka - samonivelační rotační laser SOLA EVO 360

Novinka - samonivelační rotační laser SOLA EVO 360

V dnešním článku se zaměříme na značku SOLA, která znamená perfektní měřicí přístroje. Již více jak 70 let vyrábí široký sortiment výrobků specializovaných na měřicí a vyznačovací techniku, které jsou zaměřeny na podporu pracovníků ve stavebnictví.

Jako přední rakouský výrobce prémiových vodováh nabízí rozmanitý sortiment výrobků, který mimo jiné zahrnuje skládací metry, srovnávací a stahovací latě, měřicí pásma, úhelníky, vyznačovací nástroje, laserové dálkoměry a také individuální laserový program. Nyní máme v nabídce novinku - SOLA EVO 360 - samonivelační rotační laser.

NOVINKA V NABÍDCE - SOLA EVO 360

SAMONIVELAČNÍ ROTAČNÍ LASER PRO HORIZONTÁLNÍ A VERTIKÁLNÍ POUŽITÍ

SOLA EVO 360 je precizní a uživatelsky praktický samonivelační rotační laser pro přesnou horizontální a vertikální nivelaci i na velké vzdálenosti.
Možností pro použití je skutečně mnoho, ovládání pouze jedním tlačítkem je pak velmi jednoduché. Samotná nivelace se spustí automaticky při uvedení přístroje do provozu. Polohy se sklonem až 5° rotační laser EVO 360 bez problémů vyrovná. Díky stupni krytí IP66 lze rotační laser EVO 360 a ruční přijímač REC RRD1 používat v interiéru i exteriéru.

Chci rotační laser SOLA EVO 360

VÝHODY SOLO EVO 360

použití při práci v horizontální a vertikální poloze
velmi snadné a bezpečné ovládání, dokonce i pro méně zkušené uživatele
robustní: krytí IP66, vydrží pád z výšky jednoho metru na beton
velmi vysoká přesnost
kolmý bod pro vytyčování pravých úhlů
doba nivelace nižší než 20 s díky servomotorům

APLIKACE SOLO EVO 360

horizontální nivelace
vertikální nivelace

POUŽITÍ samonivelačního rotačního laseru

Samonivelační rotační laser SOLO EVO 360 je určen k měření výšek a poskytuje uživatelům přesnou referenční rovinu. Jeho možnosti použití jsou mnohostranné.
Rotační laser EVO 360 je vhodný pro vyměřování stěn, vyrovnávání bednění a konstrukcí, zavěšování stropů nebo lícování.
Díky jeho vysoké přesnosti na dlouhé vzdálenosti je rotační laser EVO 360 navíc předurčen pro vyměřování v krajině a stavbu fasád a silnic. Díky kolmému bodu lze při horizontálním nebo vertikálním použití vyznačit na stropu nebo zdi bod v pravém úhlu.

solo evo360

UŽIVATELSKÁ PŘÍVĚTIVOST, LOGICKÉ SNADNÉ OVLÁDÁNÍ

Uvedení do provozu a ovládání rotačního laseru EVO 360 by snad už ani nemohlo být jednodušší! Rotační laser disponuje jedním jediným ovládacím tlačítkem a dvěma LED diodami, které podávají informace o stavu přístroje.
Standardní akumulátorové články Li-Ion, které jsou dostupné kdekoliv, jsou uloženy v přihrádce na baterie a lze je kdykoliv rychle a snadno vyměnit, i když je laser na stativu.
Rotační laser EVO 360 disponuje dvěma závity 5/8“ a lze jej tak umístit na stativ při horizontálním i vertikálním použití.

CHYTRÉ FUNKCE

Pokud se rotační laser EVO 360 v důsledku vnějších vlivů otřese nebo pohne, automaticky se vypne a musí být opět aktivován ručně. V prvních 30 sekundách po uvedení do provozu se laser nachází v seřizovacím režimu a lze jej jemně doladit, aniž by bylo nutné jej vypínat. Před úplným vybitím baterie se přepne rotační laser EVO 360 automaticky do režimu nízkého nabití baterie (Low Battery) a včas tak signalizuje, že je třeba akumulátorové články Li-Ion dobít.

RUČNÍ PŘIJÍMAČ REC RRD1 PRO VELKÝ PRACOVNÍ DOSAH

Pomocí ručního přijímače REC RRD1 lze přesně stanovit exaktní polohu laserové čáry i na velké vzdálenosti. Díky stupni krytí IP66 lze rotační laser EVO 360 a ruční přijímač REC RRD1 používat bez obav v interiéru i exteriéru.
Nečistoty, prach a vlhké povětrnostní podmínky nemohou oběma přístrojům nijak uškodit. Ruční přijímač REC RRD1 disponuje na obou stranách displejem, akustickým naváděním a lze jej díky klipu RRD1 rychle a snadno upevnit na měřičskou lať.

PŘEDNOSTI

Plně automatická samonivelace servomotory s přesností ±0,1 mm/m v rozsahu ±5°.
Mnohostranné možnosti použití díky různým funkcím:
Horizontální rotace, vertikální rotace a také kolmý bod v pravém úhlu.
Snadné velmi jednoduché ovládání pouze jedním jediným ovládacím tlačítkem.
Odolné pouzdro se stupněm krytí IP66 chrání před prachem a vodou.
Velký pracovní rozsah s průměrem až 600 m pomocí ručního přijímače REC RRD1.
Dva závity 5/8“ pro horizontální a vertikální měření na stativu.
Dlouhá výdrž až 40 hodin a flexibilní a ekonomické napájení energií díky obíjecím, silným akumulátorovým článkům Li-Ion.

Máte dotazy?

Líbí se Vám tento samonivelační rotační laser pro horizontální a vertikální použití? Nebo máte jakékoli dotazy? Neváhejte se na nás obrátit. V naší nabídce naleznete také spoustu dalších výrobků od firmy SOLA – celá nabídka zde.
Není výrobek, který jste si vybrali skladem? Nenalezli jste produkt značky SOLA na našich stránkách? Nevadí, napište nám e-mail nastroje@sanapkostelec.cz nebo volejte na +420 602 330 236.

4